Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Bacallà amb tomàquet i ceba escalivats

Deixa un comentari

Compreu un bocí de morro de bacallà salat. Cal que faci ben bé tres o quatre centímetres per banda. Traieu-ne la pell i aneu tallant encenalls tan prims com pugueu. Poseu-los en remull en una safata, plans, uns al costat dels altres. Depenent del gruix, amb dues o tres hores de remull n’hi haurà prou. Si aquest mes és calorós, feu el remull en nevera.
Mentre, poseu a escalivar al forn quatre o cinc tomàquets i una ceba.
Passada l’hora de remull, tasteu el bacallà (vigileu que no es degusti) i, vigilant que no es trenqui, canvieu-lo de safata però no l’apileu. Feu-ne, simplement, una catifa. Ara preneu paper absorbent de cuina i aneu llevant tota l’aigua que contingui. Ha de quedar eixut.
Poseu en una màquina de batre els tomàquets pelats, un all, una mica d’orenga i l’oli que demani la conclusió en una pasta no massa espessa. No caldrà sal si heu encertat el punt del bacallà. Engegueu la màquina i no us conformeu en trinxar el conjunt, feu que giri una bona estona perquè s’emulsioni ben bé. Si cal afegiu-hi oli.
Poseu la salsa damunt del bacallà i deixeu-ho estar mitja hora.
Al moment de servir, talleu la ceba en mitges llunes i feu una decoració damunt de la salsa. Encara per damunt, llanceu-hi unes ratlles d’oli amb el setrill. Podreu dibuixar-hi perquè surarà.
Advertisements

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s