Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Caponata

Deixa un comentari

Mme. Canac – Bastide Le Mourre, Oppède (Provença).

Preparació: 20 min.
Cuita: 20 min.
Ingredients (6 persones): 1 kg. d’albergínies, 4 tomàquets, 2 cebes, 100 gr. d’olives verdes sense pinyol, 50 gr. de tàperes, 2 ous durs, 2 cullerades soperes de vinagre, oli d’oliva, un puny d’alfàbrega fresca, sal gruixuda i pebre.

Renteu les albergínies i talleu-les a daus grossos. Saleu-les i deixeu-les escórrer en una escorredora, salteu-les uns minuts en una cassola amb una mica d’oli. Afegiu-hi les cebes tallades a làmines i els tomàquets pelats i sense llavors. Barregeu-ho tot. Aromatitzeu-ho amb l’alfàbrega, salpebreu-ho bé. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc lent durant 15 min. Quan la barreja comença a reduir afegiu-hi les olives i les tàperes i deixeu-ho coure de nou 5 min. Deixeu-ho refredar i incorporeu-hi el vinagre. Poseu-ho a la nevera unes quantes hores. Al moment de servir tireu un rajolí d’oli en una plàtera per amanides, aboqueu-hi la caponata amb els ous durs tallats a làmines. Decoreu-ho amb fulles d’alfàbrega fresca.

Anuncis

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s