Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Olives verdes trencades

Deixa un comentari

Mme. Walsh – Mas Shamrock (Saint-Rémy-de-Provence).

Preparació: 9 dies + 5 min. + 6/8 dies
Cuita: 5 min. el 9è dia
Degustació: 6 a 8 dies després
5 kg d’olives verdes
1 kg. de sal
unes fulles de llorer, una mica de fonoll i la pell d’una taronja

Feu un tall a les olives amb un ganivet (també ho podeu fer trencant-les amb la mà de morter sobre una fusta, sense aixafar-les). El primer mètode és potser més llarg però se n’assegura un resultat millor. En tot cas han de quedar amb el pinyol sencer. Poseu les olives en remull amb una aigua que caldrà canviar cada dia fins el 9è. (han de perdre la seva amargor). El dia 9è escorreu-les i prepareu la salmorra conservadora fent bullir durant 5 minuts 10 litres d’aigua amb la sal, el llorer, el fonoll i la pell. Deixeu-la refredar. Poseu les olives en una gerra o pot de gres i tireu la salmorra per sobre. Deixeu-les marinar de 6 a 8 dies a partir dels quals es poden començar a tastar.

Advertisements

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s