Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Pastís de poma a l’antiga

Deixa un comentari

Mme. André – Neufeldhof, Oberhaslach (Alsàcia – Lorena)

Per la pasta brisa:
250 g de farina
125 g de mantega
1 cullerada sopera de crema de llet espessa
1 got d’aigua
un pessic de sal
una punta de llevat químic

Per al farcit:
1 kg de pomes vermelles
3 ous
3 cullerades soperes de sucre
i una tassa de crema de llet espessa

Feu un volcà amb la farina, afegiu-hi la mantega estovada i tallada a trossos, una cullerada sopera de crema de llet, un got d’aigua, el llevat i la sal. Treballeu tots els ingredients junts afegint més aigua si cal, formeu una bola amb la pasta i deixeu-la reposar 1 hora si més no i millor encara tota una nit a la nevera. Estireu la massa amb un corró i poseu-la en un motlle de 35 cm de diàmetre de manera que pugi pels costats, punxeu-ne tota la base amb una forquilla.
Peleu i talleu les pomes a quarts, torneu a dividir els quarts i distribuïu-los per damunt de la massa. Poseu-la al forn ja calent a 200º durant 15 minuts. Mentre, bateu els ous amb el sucre i la crema, traieu del forn la massa i aboqueu això al damunt de les pomes. Reduïu la temperatura del forn a 180º i torneu-la a coure uns 20 minuts, el temps d’enrossir-se. Serviu-la tèbia.

Advertisements

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s