Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Tonyina amb ceba

Deixa un comentari

4 talls de tonyina no gaire gruixuts
farina
sal i pebre
oli
5 cebes grosses
125 cl vinagre de Mòdena

Saleu, enfarineu i fregiu lleument els talls de tonyina. Reserveu-los a la mateixa paella amb el seu oli.

Talleu la ceba en juliana (si teniu una mandolina feu-ne talls fins tot tallant per l’equador de la ceba, de manera que quedin cercles sencers). En una cassola que tingui tapa poseu-hi un raig d’oli, tota la ceba tallada, una mica de sal i pebre, i per damunt amaniu-ho bé amb el vinagre de Mòdena. Deixeu-la ofegar lentament i si se’l beu, poseu-hi una mica més de vinagre. Quan la ceba sigui ben confitada (el vinagre s’ha d’haver esgotat totalment), incorporeu-la a la paella del peix i deixeu coure el conjunt una mica (10 minuts) abans de servir.

És un bon plat per menjar tebi i fins per guardar d’un dia per altre; però no és un escabetx, aquest tipus de vinagre li aporta més aviat dolçor.

Advertisements

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s