Col·legi Sagrat Cor. Escola de Cuina
300 g de sucre
½ cullereta de vainilla
½ llimona, la pell ratllada
75 cc d’aigua
300 g d’ametlla marcona crua
6 ous, els rovells
Poseu al foc un cassó amb 300 g de sucre, mitja cullereta de vainilla, la pell de mitja llimona ratllada i 75 cc d’aigua.
Quan comença a fer bombolles grosses, la base ja és al seu punt. Afegiu-hi 300 g d’ametlla marcona crua i molta, sense parar de remenar. Quan esdevé una massa dura i comença a desenganxar-se del cassó, es treu del foc i es van afegint 6 rovells d’ou, un a un. Torneu a posar-ho al foc un moment sense parar de remenar. Per acabar, aboqueu-ho en un motlle adequat i apreteu-ho bé perquè quedi compacte. Cal deixar refredar completament la massa. L’endemà, cobriu la part superior amb sucre i cremeu la superfície amb la planxa de cremar ben roent.
És més bo si es fa dos o tres dies abans de menjar-lo.