L’Arc de Santa Maria – Barcelona
Per a la massa:
200 g de sucre
150 g de farina
3 ous
llevat
½ got de llet
Per al xarop:
100 g de sucre
l’aigua que calgui per a cobrir el sucre
un gotet de licor al vostre gust: Cointreau, etc.
Bateu els rovells amb la llet. Afegiu-hi el sucre fins que es dissolgui totalment. Afegiu-hi la farina amb el llevat. Després les clares muntades.
Poseu en un motlle de corona o de cake (perquè després retingui el xarop mentre s’impregna). Un cop la pasta hagi pujat, reduïu la temperatura del forn i coeu-lo durant 30 minuts.
Feu el xarop amb la mescla de tots els ingredients i porteu-ho a ebullició a foc lent fins que s’espesseixi lleument.
Acabada la cocció de la massa impregneu amb el xarop.
Desmotlleu al cap de 3 hores i presenteu-ho.
(Vegeu: Pastisseria casolana, normes)