Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Terrina de cua de bou amb vi de Cornas

Deixa un comentari

vi de cornas2 cues de bou
3 porros
6 pastanagues
1 farcell herbes (llorer, farigola, etc.)
2 cebes amb 4 clavells clavats
3 branques d’api
1 cullereta de cafè de pebre trencat
1 cullereta de cafè de grans de coriandre trencats
½ l de vi de Cornas (o un Côtes-du-Rhone)
3 fulles de gelatina
sal, pebre

En una olla amb aigua feu bullir la cua de bou, escumeu el brou del primer bull. Afegiu-hi les cebes amb els claus, l’api, el farcell d’herbes, els porros i les pastanagues. Deixeu-ho bullir al voltant de 3 hores (la meitat si ho feu amb olla a pressió), fins que la vianda se separi de l’os. Recupereu les cues de bou i destrieu-ne la carn. Aquesta operació s’ha de fer mentre la carn encara és tèbia. Recupereu les pastanagues i els porros i després feu reduir una part del caldo (per obtenir 20 cl). En una cassola, enrossiu els grans de coriandre i el pebre trencats, després mulleu amb el vi i feu-lo reduir fins tres quartes parts. Afegiu-hi 20 cl del brou de bullir la cua i salpebreu. Remulleu la gelatina amb aigua freda (uns 10 minuts), escorreu-la i afegiu-la a la cassola tot batent enèrgicament. Incorporeu a la cassola tota la vianda i les verdures. Aboqueu-ho en un motlle apropiat i poseu-ho a la nevera 24 hores abans de servir.

Anuncis

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s