7 ous
360 g de sucre mòlt
360 g d’ametlla mòlta
50 g de midó
canyella
360 g d’ametlla mòlta
50 g de midó
canyella
motlle tipus savarin
mantega i farina per a untar el motlle
mantega i farina per a untar el motlle
Passeu pel sedàs el sucre amb l’ametlla i el midó. Alceu les clares a punt de neu fort i afegiu-hi l’anterior més dos dels set rovells i una mica de canyella. Feu la incorporació amb una espàtula, delicadament, no es tracta pas d’amassar: cal evitar de totes passades que les clares caiguin.
Prepareu el motlle: unteu-lo amb mantega i la mica de farina que hi resti enganxada bo i havent-ne colpejat el cul repetidament. Aboqueu la pasta al motlle.
Coeu-la a forn fort (180º) durant mitja hora, i després abaixeu-lo (150º) durant mitja hora més, o fins que en punxar-la l’agulla de prova surti neta.