Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Petxines de Sarrià

Deixa un comentari

6 petxines de pelegrí buides

500 g cua de rap

sal

12 gambes

2 cebes

3 cullerades de farina

pebre blanc

nou moscada

½ l llet

formatge emmental ratllat

Bulliu el rap i les gambes uns 7 o 8 minuts, al vapor i amb una mica de sal. Un cop tot cuit traieu la pell i les espines del rap i el trinxeu-lo ben petit (no es tracta pas de fer-ne una pasta). Peleu les gambes i traieu-ne el tub digestiu. Trinxeu-ne 6 a bocins que es puguin trobar i reserveu les altres per a decorar.

Trinxeu la ceba i fregiu-la en una paella; quan estigui ben daurada hi afegiu la farina i la feu coure una mica perquè perdi el gust propi, de seguida hi aneu incorporant la llet (amb una mica de sal, el pebre i la nou moscada) de mica en mica fins que es formi la beixamel. Quan la salsa ja sigui ben espessa hi poseu el rap i les gambes picades. Remeneu fins que tot plegat es desenganxi de la paella.

Obriu les gambes restants amb un tall longitudinal. Ompliu les petxines amb la pasta i poseu-hi les gambes obertes al damunt. Espolseu pel damunt una mica de formatge i gratineu al forn uns pocs minuts.

Advertisements

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s