Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Clafoutis de cireres

Deixa un comentari

Ingredients: 500 g cireres, 100 g sucre de canya, 45 g farina, 45 g farina d’ametlla marcona, 4 ous, 250 ml llet, sucre llustre, una mica d’essència de vainilla, mantega i sal.

Procediment: Renteu les cireres un cop tretes les cues i deixeu-les macerar unes hores amb la meitat del sucre.
Passeu pel sedàs les dues farines amb la sal en un primer bol.
Bateu els 3 ous amb l’altra meitat del sucre en un altre bol.
Afegiu al segon bol la llet i la vainilla, torneu-ho a remenar. Ara incorporeu-hi poc a poc la farina del primer bol, cal aconseguir que la massa sigui homogènia.
Deixeu reposar el conjunt una hora.
Prepareu el motlle, una llauna circular d’uns 26 cm, amb una mica mantega i la farina que s´hi enganxi (espolseu-ne l’excés). Poseu-hi les cireres i pel damunt bolqueu-hi la massa preparada.clafoutis

Poseu-ho al forn (prèviament escalfat a uns 180º) durant uns 40 minuts. Vigileu la cocció perquè ha de quedar cuit però fimbrant, mai recuit.
Quan sigui fred decoreu-ho amb una mica de sucre llustre.

Advertisements

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s