Segons una recepta d’Alain Ducasse
Ingredients:
3 ous, 350 g de sucre, 200 g de farina, 85 g de cacau sense sucre parcialment desgreixat, ½ sobre de llevat (7 o 8 g), 240 g de llet sencera, 125 g de nata (imprescindible: amb un 35% de matèria grassa), 140 ml d’oli de gira-sol.
Preparació:
1) Escalfeu el forn a 180º. Greixeu el motlle amb una mica de mantega i empolvoreu amb cacau la base i les parets, deixeu caure el sobrant no adherit.
2) En un bol munteu els ous juntament amb l’oli i el sucre. La mescla ha de quedar esponjosa i d’un color pàl·lid. Afegiu-hi la nata, a poc a poc, barrejant bé.
3) En un altre bol barregeu la farina, el cacau i el llevat. Afegiu-ho, tamisant, a la mescla anterior. S’ha d’incorporar a poc a poc. Un cop fet, afegiu-hi la llet lentament.
4) Ompliu el motlle unes dues terceres parts de la seva capacitat. Enforneu-ho a 180º de 45 minuts a una hora, segons el forn. Un cop cuit, deixeu-lo reposar fora del forn uns 10 minuts i després desemmotlleu-lo i poseu-lo damunt d’una reixa fins que s’hagi refredat totalment.
Amb panificadora:
La mateixa idea es pot fer amb un programa de dolços d’una panificadora corrent. En aquesta foto hi fem aparèixer també un dels protagonistes principals: el cacau pur.
13/12/2013 a les 23:50
Bona nit, Sopa Sapastre,
T’he trobat fa unes setmanes no sé ben bé com,
Felicitats per la teva feina i per aquest espai, m’agrada
M’agrada el teu blog. Té alguna cosa poder similar a cuinacinc?
T’afegeixo en els recomanables. et sembla?
Ben trobat:))
Bon cap de setmana,
15/12/2013 a les 0:02
Moltes gràcies, Fina. Tens raó, hi ha coses que ens uneixen però tu vas molt més enllà; per exemple el teu “Cuina i Cine” el trobo molt interessant, també la dedicació als restaurants (que segur que dóna molta feina), etc.
Gràcies per afegir-me i ja ho saps, disposa.
16/12/2013 a les 23:29
Bona nit, Sopa Sapastre,
Ho acabo de posar en recomanables.
Comentari perdius,
Gràcies!
Bona setmana, fins aviat,