Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Pastís de xocolata

3 comentaris

Segons una recepta d’Alain Ducasse

Ingredients:

3 ous, 350 g de sucre, 200 g de farina, 85 g de cacau sense sucre parcialment desgreixat, ½ sobre de llevat (7 o 8 g), 240 g de llet sencera, 125 g de nata (imprescindible: amb un 35% de matèria grassa), 140 ml d’oli de gira-sol.

 pastís xocolata Ducasse

Preparació:

1) Escalfeu el forn a 180º. Greixeu el motlle amb una mica de mantega i empolvoreu amb cacau la base i les parets, deixeu caure el sobrant no adherit.

2) En un bol munteu els ous juntament amb l’oli i el sucre. La mescla ha de quedar esponjosa i d’un color pàl·lid. Afegiu-hi la nata, a poc a poc,  barrejant bé.

3) En un altre bol barregeu la farina, el cacau i el llevat. Afegiu-ho, tamisant, a la mescla anterior. S’ha d’incorporar a poc a poc. Un cop fet, afegiu-hi la llet lentament.

4) Ompliu el motlle unes dues terceres parts de la seva capacitat. Enforneu-ho a 180º de 45 minuts a una hora, segons el forn. Un cop cuit, deixeu-lo reposar fora del forn uns 10 minuts i després desemmotlleu-lo i poseu-lo damunt d’una reixa fins que s’hagi refredat totalment.

Amb panificadora:

Pastis Ducasse panifLa mateixa idea es pot fer amb un programa de dolços d’una panificadora corrent. En aquesta foto hi fem aparèixer també un dels protagonistes principals: el cacau pur.

3 thoughts on “Pastís de xocolata

  1. Bona nit, Sopa Sapastre,
    T’he trobat fa unes setmanes no sé ben bé com,
    Felicitats per la teva feina i per aquest espai, m’agrada
    M’agrada el teu blog. Té alguna cosa poder similar a cuinacinc?
    T’afegeixo en els recomanables. et sembla?
    Ben trobat:))
    Bon cap de setmana,

  2. Moltes gràcies, Fina. Tens raó, hi ha coses que ens uneixen però tu vas molt més enllà; per exemple el teu “Cuina i Cine” el trobo molt interessant, també la dedicació als restaurants (que segur que dóna molta feina), etc.
    Gràcies per afegir-me i ja ho saps, disposa.

  3. Bona nit, Sopa Sapastre,
    Ho acabo de posar en recomanables.
    Comentari perdius,
    Gràcies!
    Bona setmana, fins aviat,

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s