No es pot dir que siguin com les originals, fregides, però no són gens menyspreables i molt més digestives.
Ingredients: 1 bon pa sec, 1 cullereta de canyella en pols, 1/2 l de nata, 2 ous, la pell d’una taronja, la pell d’una llimona, 100 g de sucre + una mica més pel llustre.
Poseu un cassó al foc amb la nata, les pells, el sucre i la canyella. Que bulli. Remogueu de tant en tant per diluir el sucre i aparteu del foc.
Bateu els ous i reserveu-los.
Talleu el pa a llesques gruixudes. Poseu les llesques planes en una plàtera comptant que s’inflaran.
Coleu la mescla del cassó i quan sigui freda barregeu-la amb els ous batuts.
Cobriu el pa de la plàtera amb la mescla i deixeu que l’absorbeixi totalment durant tota la nit (és imprescindible que estiguin ben xopades perquè no quedin dures).
Escalfeu el forn a 200 º durant 10 minuts. Poseu el pa impregnat en una safata de forn. Entreu-les al forn.
Abans que s’enrosseixin (el temps depèn del forn) poseu-hi una mica de sucre per sobre i acabeu de fornejar fins que quedin daurades.
Es poden servir amb una bola de gelat de torró.