Avui recollim una recepta de Mima Masip.
Quan es fa la collita de patates en surten de totes mides. N’hi ha unes de molt petites que generalment es desestimen. Se’n diu patates balí.
Una amiga nostra, la Mima de Cabassers, ens va explicar una recepta per aprofitar-les, des de llavors sempre que les fem triomfem.
Ingredients:
– 4 o 5 patates balí per persona
– aigua
– sal Maldon / sal aromatitzada de diferents menes
– oli d’oliva… de Cabassers o bé de Can Draper
– pebre negre gratat al moment
– romaní tallat petit, en abundància
Procediment:
Es netegen molt bé les patates, si pot ser, amb un fregall. Les posem al foc en una cassola de terra i les cobrim amb aigua per la meitat. Quan l’aigua s’ha evaporat, rentem la cassola per si hi ha quedat restes de terra. Hi posem de nou les patates, hi afegim oli i força romaní tallat. Que tot es faci una estona; mentre, anem sacsejant la cassola. Quan ja veiem que estan, hi afegim la sal i el pebre negre. També es pot fer servir alguna de les diferents sals aromatitzades que hi ha al mercat.
Les patates, amb un bon oli i el gust de romaní, són una menja exquisida.