Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Trinxat de la Moli

5 comentaris

Aprofitem que la Montserrat Molinos ens ha enviat  la seva recepta de trinxat per fer-nos ressò de la propera Festa del Trinxat que se celebrarà a Puigcerdà el dia 22 (per més informació al cartell hi ha l’enllaç).

cartell-festa-trinxat

Ingredients:

–          1 col d’hivern

–          4 patates mitjanes

–          1 ceba

–          5 alls

–          2 talls de cansalada

Procediment:

Triem la col desestimant els troncs de les fulles. Posem aigua a bullir amb una ceba per aromatitzar, les fulles de la col i les patates mal tallades. Un cop hagi bullit, coleu i deixeu escórrer bé. Premseu una mica amb una espàtula.

En una cassola fregim els alls a poc a poc, simplement per aromatitzar l’oli, els retirem. Fregim la cansalada tallada a trossets, la retirem.  En aquest oli hi passem tot el que hem bullit, un cop passat, xafem amb una forquilla de fusta. Hi posem la cansalada i els alls pelats i tallats petits. Tornem a xafar amb la forquilla de fusta . Que tot plegat quedi enrossit. Podem donar-li la forma d’una truita o bé servir-ho a la mateixa cassola amb una forquilla de fusta clavada al mig.

Trinxat de Germans Bertran (Prats i Sansor).

Trinxat de Germans Bertran (Prats i Sansor).

Anuncis

5 thoughts on “Trinxat de la Moli

  1. Bon dia, SS, (no sé com et dius)
    Es molt maco quan entres en el teu espai les imatges que surten en la capçalera.:)) les porcellanes, les flor, els productes..
    L’any passat Puigcerdà va triar el post de Cuina cinc dedicat al trinxat en la seva pàgina web,
    Te’l vull fer arribar. http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/01/trinxat-amb-rosta-o-col-i-patata-amb.html
    fins aviat, un bon dia.
    fina

  2. Fina,
    gràcies pel teu comentari i link; sento haver trigat tant a contestar però –no sé perquè– estava al dipòsit de comentaris brossa. Un cop salvat, dir-te que tota la importància que dónes a la col d’hivern és fonamental. Els trinxats fets amb altres menes de col no són tan dolços. Desconec el procés químic que el fred fa sobre la verdura, però és evident que hi ha una transformació positiva. Algú que hi entengui ens ho hauria d’explicar.
    Jordi

  3. Gràcies SS, Un bon dia!
    El trinxat ara és el temps!!
    Després de buscar molt vaig trobar que el fred converteix el midó en sucre voilà!
    Ens anem seguint:))

  4. Gràcies, SS
    Ens anem seguint
    Un bon dia!
    sembla que el fred converteix el midó en sucre

  5. Vet aquí, gràcies per la precisió.

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s