Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Armendolada, una salsa oblidada

4 comentaris

Aquesta és una salsa molt antiga, s XIII, de la qual podeu trobar infinitat de variants i noms però sempre sobre la mateixa idea de combinar alls amb formatge, ou i oli.

Ingredients: alls, ou, formatge curat, sal, oli.

morter

En un morter piqueu sis alls després hi afegiu un parell de rovells d’ou dur, després un parell de cullerades de bon formatge curat ratllat i una mica de sal. Quan tingueu feta una pasta homogènia hi aneu afegint oli poc a poc tot remenant sense treva amb la mà de morter fins que aconseguiu una salsa cremosa (ni pasta ni caldo).

ma de morter

Per acompanyar: realça qualsevol tipus d’aviram. Especialment útil per combatre l’absència de gust de certs pollastres de granja.

Advertisements

4 thoughts on “Armendolada, una salsa oblidada

  1. Hola!! gràcies per deixar un comentari al meu blog, això m’ha permès conèixer aquest, encara que he tardat uns dies ;-). No coneixia aquesta salsa però sembla interessant la combinació d’intredients q porta! per aquí em quedo, Eva.

  2. Benvinguda Eva! Efectivament, potser és una salsa que aquí està en desús però és molt i molt antiga. Poc a poc, ens hem proposat d’anar fent una recopilació de salses fins arribar el dia que obrirem una nova pàgina per publicar-les juntes.
    Gràcies per quedar-t’hi.

  3. Desconexia aquesta salsa, ha de tenir moltes posibilitats!!!!
    La provaré

  4. Efectivament, Chus, és molt versàtil; molt sovint fa la diferència entre el mateix plat preparat d’una altra manera. Ja m’ho sabràs dir.
    Gràcies pel comentari!

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s