Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Welsh bara brith

Deixa un comentari

Aquest popular cake gal·lès és anomenat bara o pa per la seva similitud amb la barra de pa tradicional.

Ingredients:

250 g de farina. 1 sobre de llevat químic (16g). 250 g de fruita confitada barrejada: prunes, panses, orellanes, poma. 2 cullerades de melmelada de taronja amarga. 4 cullerades de sucre integral. Te calent per a dues tasses. 1 cullereta de la barreja d’espècies següent: coriandre, canyella, alcaravia, canyella, nou moscada, gingebre i clau. 1 ou. 1 cullerada de mel calenta per a fer la cobertura.

Procediment:

1 – Dins del te calent deixeu en remull tota la nit els fruits secs amb el sucre i el te.

2 – Al dia següent ho escorreu i reserveu el líquid. Bateu bé l’ou i incorporeu-hi els fruits secs amb la barreja d’espècies, la melmelada i la farina amb el llevat. Aneu posant-hi el líquid que demani (calculeu que de les dues tasses de te us el caldrà una i una mica més) fins a formar una massa homogènia.

3 – Prepareu un motlle rectangular de 20×11 i aboqueu-hi la massa. La preparació del motlle es fa pintant totes les seves parets amb mantega i després posant-hi una mica de farina repartida, només la que hi quedi adherida després de colpejar-lo.

4 – Escalfeu el forn a 170º C i coeu-l’hi durant 1 hora i vint minuts aproximadament.

5 – Traieu-lo del motlle, poseu-lo damunt d’una reixa i pinteu-ne la superfície amb la mel calenta. Deixeu refredar abans de tallar.

Gràcies pel comentari.