Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

L’aigua

L’aigua

La temperatura de l’aigua és important per fer un bon te, mai s’ha d’abocar bullint. Per calcular-ho a ull podeu bullir l’aigua i esperar uns segons que es refredi una mica. En què afecta la temperatura de l’aigua?: és una qüestió de pura física. Si aboqueu l’aigua bullint el gust i l’aroma se’n veuen perjudicats (les seves propietats, no), perquè l’aigua perd oxigen. Tingueu en compte que es tracta de fer una infusió, quan es tracta de fer una tisana és diferent.

Per escalfar l’aigua és millor fer-ho al foc, si utilitzeu el microones teniu el perill que la temperatura no sigui homogènia, o encara molt millor, podeu fer servir un bullidor d’aigua amb termòstat que permet graduar la temperatura.

Te_kettle

Bullidor elèctric

No cal dir que la qualitat de l’aigua també hi juga un paper important perquè en un te hi participa en un 98%. No és indispensable que sigui mineral però com millor sigui millor serà la infusió. Vosaltres millor que ningú sabeu quina aigua teniu a l’aixeta i el seu contingut en clor.

Temperatura de l’aigua, temps d’infusió i nombre màxim d’infusions.

Tipus de te

Temperatura de l’aigua

Temps d’infusió

Infusions

Blanc

65 a 70 °C

1 a 2 m

3

Groc

70 a 75 °C

1 a 2 m

3

Verd

75 a 80 °C

1 a 2 m

4–6

Oolong

80 a 85 °C

2 a 3 m

4–6

Negre

99 °C

2 a 3 m

2–3

Pu-erh

95 a 100 °C

Sense límit

Diverses

Taula orientativa, cal tenir en compte que parlem de tes òptims però que no sempre totes les qualitats de te que trobem al nostre mercat suporten el mateix nombre d’infusions. Feu la prova segons el vostre gust.

 

Gràcies pel comentari.