Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

La llibreta

Llibreta 1.

Aquí reproduïm una llibreta de cuina de primers de segle passat trobada per atzar. No coneixem el nom de l’autora però sabem que treballava en un mas de Torroella de Montgrí, Can Batallé. Es tracta d’una còpia reescrita en llenguatge actual però totalment literal pel que fa a contingut.

Al davant de tot hi diu: CONFITURES, GUISATS, DOLÇOS I ALTRES COSES i més avall: Llibre de la cuinera de Can Batallé, Torroella de Montgrí, 1901.

És un testimoni que, malgrat les parts perdudes o incomprensibles, té el valor d’ensenyar-nos la cuina de fa més de cent anys.

 SiluetaMontgri

Llibreta 2.

Aquí hi ha una versió en espanyol d’un llibre de cuina japonesa, publicat originalment en anglès, que va ser traduït gratia et amore per a una feina que no va arribar a bon port: UN LIBRITO DE COCINA JAPONESA  (A Little Japanese Cookbook. Appletree Press Ltd., 1991  – Emi Kazuko).

 llibre cuina japonesa

Llibreta 3.

LA CUINA DE L’ÀVIA TERESA, memòries culinàries de Montserrat Molinos; un recull de les receptes més celebrades de casa seva alhora que un homenatge a tot un temps i una manera de fer.

Teresa Vallès definida

Gràcies pel comentari.