Cocarroi: Panada farcida de verdures i d’altres ingredients, generalment en forma de cresta, pròpia de Mallorca. | |
La massa: Una tassa d’oli, una tassa d’aigua, una tasseta de cafè de sucre en pols, una bona cullerada de llard fos i el suc d’una o dues taronges. Ho pastem tot plegat incorporant a poc a poc la farina que admeti el líquid. Ho amassem bé fins que en resulti una pasta ben compacta i fina. Ho deixem reposar una hora. Empolsem la taula de treball amb una mica de farina i estirem la massa per donar-li forma circular. Després de farcir-ne la meitat, tancarem aquest cercle sobre si mateix. Farciment: Espinacs cuits, ben escorreguts i trinxats amb ganivet. Fregim una ceba i quan sigui daurada hi afegim els espinacs cuits, pinyons i panses, pebre vermell, pebre blanc i sal. S’enretira del foc i es deixa refredar ben bé. Forma: Amb la pasta estirada tallem circumferències de la mida que es vulgui, enmig de cada una hi posem la proporció de farcit que toqui. Ajuntem els dos extrems de circumferència i amb els dits anem formant un petit doblec que la tanqui. Col·loquem els cocarrois en una llauna de forn, els pintem per damunt amb ou batut i els posem al forn. |