Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Sorbet de farigola i mel

Deixa un comentari

Mme. Plojoux-Demierre – Montaren et Saint-Médiers, Uzès (Llenguadoc – Rosselló)

4 llimones grosses
60 cl. d’aigua
75 g de sucre
3 cullerades soperes de mel
1 clara d’ou
1 branca de farigola fresca + 4 brots per a decorar

Escorreu el suc de les llimones i reserveu-lo. En una cassola feu coure poc a poc el sucre i la farigola amb l’aigua. Deixeu-ho bullir 3 minuts. Afegiu-hi la mel i el suc de les llimones. Deixeu-ho refredar. Aboqueu la preparació en una glaçonera i poseu-ho al congelador durant 2 o 3 hores. En aquest moment el sorbet estarà mig congelat. Feu pujar la clara a punt de neu i incorporeu-la al sorbet, torneu-lo al congelador una altra hora vigilant que no quedi massa pres. Passat aquest temps, poseu-lo a la nevera 10 minuts abans de servir-lo. Decorat amb unes branques de farigola, serviu-lo com a postres, o com a separació entre dos plats.

Gràcies pel comentari.