Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Figues estofades amb Gigondas

4 comentaris

Mme. Maret – La Maison aux Volets Bleus, Venasque (Provença).

20 cl de vi negre Gigondas (mont Ventoux, Côtes-du-Rhône) o similar
16 figues
100 g de sucre
2 cullerades de cafè de mel
gelat de vainilla

Feu bullir el vi amb el sucre. Aparteu-ho del foc, flamegeu-ho i afegiu-hi la mel. Ho torneu al foc i ofegueu les figues en aquesta barreja durant 5 minuts, escorreu-les i reserveu-les. Feu reduir el líquid uns 20 minuts a foc suau fins aconseguir un xarop. Serviu-ho en plats de postres, les figues tallades en estrella i cobertes del xarop, amb una bola de gelat de vainilla al costat.

4 thoughts on “Figues estofades amb Gigondas

  1. Adishatz, per las figas a la mòda occitana vos aconselhi dos libres -en francés- politico-culinaris «ce que manger “sud-ouest” veut dire» e «le festin gascon» d’un editor bordalés, l’autor n’es Christian Coulon. E per la paraula francesa “pochée” vos aconselhi “estujada”, donc al sancièr son “figas estujadas al Gigondàs”… Benlèu que farà mens francés, mas son pas receptas francesas de totas faiçons…
    @ lèu, Jacme
    http://jacmetolosa.spaces.live.com

  2. En occità, i també hauríem d’emprar en català és:
    Venasc (Provença)
    Gigondàs (mont Ventor, Còstas del/dau Ròse

  3. Moltes gràcies per les precisions idiomàtiques, Peire. Fàcilment ens deixem endur per la nomenclatura oficial preponderant, sobretot lluny del territori.

  4. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment
    but after I clicked submit my comment didn’t appear.
    Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say great blog!

Gràcies pel comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s