Sopa Sapastra

Quadern de cuina per a ociosos

Bacallà amb llenegues

Deixa un comentari

Un parell d’alls per persona i un parell de talls de penca també per persona. Les llenegues que us vinguin de gust, que, si són collides per vosaltres, com menys aigua toquin millor. Un pinzell us farà bé la feina de neteja. Deixeu-les senceres si són petites per entrar a la boca, o talleu-les si cal però mantingueu talls regulars.
Comenceu per clavar un cop de puny als alls i quan l’oli de la cassola sigui calent tireu-los a enrossir. Quan l’oli tingui ja tot el gust d’all, retireu la cassola del foc i deixeu que es refredi força.
Enfarineu el bacallà una mica però espolseu-lo bé després. Poseu-lo a la cassola amb la pell per sota, en el moment en què sembli que no es pot fregir. Feu girar la cassola una estona com si volguéssiu garbellar una grana. Quan s’hagi pres una mica, hi poseu els bolets un pèl salats. Tapeu a mig aire la cassola.
Deixeu coure el conjunt fins que els bolets es puguin menjar. Ha de quedar gelatinós. Si veiéssiu que hi sobra suc, deixeu-ho destapat.

Gràcies pel comentari.